colaborare
Noutățile companiei
Parteneriate de încredere

Stimați parteneri și prieteni,

În data de 17 mai 2024, compania Intact Asigurări Generale a avut onoarea de a participa la aniversarea de 30 de ani a partenerului nostru strategic, UZBEKINVEST, în orașul Tashkent. 🎉

Cerificate
Noutățile companiei
Perfecționare continuă

Colegii Secției juridice, au participat cu succes la cursul de perfecționare în domeniul legislativ ”Prevederi ale Codului Administrativ”, organizat de catre AmCham Moldova.

Felicitări dragi colegi, succese!!!

Ce este o asigurare de Răspundere Civilă Auto (RCA)?

RCA este prescurtarea pentru "Raspundere Civila Auto". Este un tip de asigurare obligatorie pentru vehiculele înmatriculate în majoritatea țărilor. Scopul principal al asigurării RCA este de a proteja proprietarii de vehicule împotriva riscului de a fi răspunzători pentru pagubele materiale sau vătămările corporale cauzate altor persoane sau proprietăți în urma unui accident auto în care sunt implicate vehiculele asigurate. Astfel, în cazul unui accident, asigurarea RCA acoperă daunele materiale sau costurile de tratament medical ale terților prejudiciați, dar nu și pagubele suferite de proprietarul vehiculului asigurat.

Este valabilă asigurarea în format electronic?

Da. Polițele în format electronic sunt valide și legale. Valabilitatea RCA și Carte Verde poate fi verificată pe cnpf.md.
În cazul în care contractul de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto este încheiat prin utilizarea oricărui mijloc electronic, iar persoana nu l-a încheiat prin semnătura electronică, se prezumă că prin plata primei de asigurare asiguratul şi-a exprimat consimţământul privind încheierea contractului.