Asigurarea pentru accidente este o formă de protecție financiară pentru tine și pentru familia ta. Este foarte important să fii bine informat și să alegi produsul care ți se potrivește cel mai bine. Din acest punct de vedere, un consultant în asigurări este cel care te ajută să înțelegi care sunt categoriile de riscuri pe care o astfel de asigurare le poate acoperi și cum să-ți construiești o strategie pe termen lung, astfel încât, indiferent când survine o situație neprevăzută, cum este un accident, tu și familia ta să aveți resursele necesare pentru a o putea gestiona.

 

 

Ce este asigurarea pentru accidente?

Este vorba despre unul dintre produsele de asigurare care oferă protecție financiară asiguratului în cazul decesului sau al invalidității parțiale ori permanente, ca urmare a unui accident. Mai exact, într-o astfel de situație neprevăzută, se plătește o sumă de bani care fie îți revine ție, ca asigurat, fie beneficiarilor desemnați sau moștenitorilor legali.

O astfel de poliță de asigurare se referă la accidente sau orice întâmplare neprevăzută din cauza căreia ai de suferit, dar nu la accidente rutiere sau la situațiile în care ești responsabil pentru producerea evenimentelor respective, cum ar fi cazul în care ai consumat alcool sau substanțe interzise, ai căzut și ți-ai rupt piciorul. Dacă, însă, mergi la squash cu prietenii, aluneci și îți fracturezi mâna, atunci este considerat accident.

Pentru ca informațiile să fie foarte clare pentru tine, în orice contract de asigurare vei avea două capitole importante cărora este bine să le acorzi atenție. Este vorba despre ce anume nu acoperă o poliță de asigurare pentru accidente, în funcție de tipul poliței, și despre restricțiile asigurării, care sunt general valabile, indiferent de tipul poliței.

Cum te ajută o asigurare pentru accidente?

În cazul unei situații neprevăzute, așa cum este un accident, este foarte important să gândești în perspectivă și să iei în calcul consecințele pe care un astfel de eveniment le-ar putea avea asupra ta și asupra celor dragi.

Practic, nu poți controla nici momentul în care se produce, nici amploarea efectelor pe care le poate avea asupra ta sau asupra membrilor familiei tale (fizice și emoționale).

Ceea ce poți, însă, să faci este să te asiguri că într-un astfel de caz, tu și cei dragi veți avea resurse financiare necesare pentru a face față unei astfel de situații neprevăzute.

SERVICIILE COMPANIEI

 • Ce riscuri acopera asigurarea facultativa de accidente?

  Asigurătorul acoperă riscurile de deces, dezabilitate şi traumatism ca urmare a accidentelor suferite de persoana asigurată:
  a) explozia, prăbușirea / alunecarea de teren;
  b) lovirea, înțeparea, tăierea;
  c) căderea, alunecarea, atacul din partea altei persoane sau a unui animal;
  d) trăsnetul, electrocutarea, arsura;
  e) degerarea, înecul, intoxicarea subită;
  f) otrăvirea, asfixierea subită, infecția accidentală;
  g) cele produse ca urmare a circulației mijloacelor de transport sau din cauza accidentelor produse acestora;
  h) cele provocate de funcționarea sau folosirea mașinilor, aparatelor, instrumentelor, sculelor sau armelor.
 • De ce depinde mărimea primei de asigurare a unei polițe facultative de accidente?

  Asigurare depinde de :
  – Suma asigurata
  – Virsta persoanei
  – Domeniul de activitate
  – Riscurile solicitate.