CARTE VERDE reprezintă un contract internațional de asigurare și de răspundere civilă auto. Prezentul acord este obligatoriu pentru persoanele care trec frontiera la ieșirea din Republica Moldova, fiind valabil pentru toți șoferii. Cartea verde garantează șoferului rambursarea banilor în cazul producerii unui accident.
Scopul acestui document este protecția intereselor proprietare și integritatea fizică a persoanelor terțe care pot suferi în urma unei situației de urgență creată de vehiculul titularului cărții verzi.
Costul emiterii unei cărți verzi este calculat în funcție de categoria vehiculului, perioada de asigurare și zona teritorială selectată.
Întocmim un contract de asigurare pentru următoarele vehicule: automobil, microbuz, autobuz, camion, remorcă, motocicletă.

De asemenea, este important să enumerăm principalele zone în care acest Acord va fi valabil:

  • Belarus și Ucraina;
  • Federația Rusă, Ucraina și Belarus;
  • O listă completă a țărilor ce utilizează acest sistem de asigurare.

Contractul este valabil de la 15 zile la un an.

În cazul producerii unui accident într-una dintre țările ce fac parte din sistemul „Carte Verde”, și titularul acestui contract de asigurare este vinovat în producerea accidentului de circulație, este absolut necesar să apelați poliția la fața locului, pentru fixarea tuturor detaliilor și pentru a prezenta forțelor de ordin acestui certificat. În cazul în care un alt participant este vinovat de producerea accidentului, atunci despăgubirea va fi efectuată fie de un birou special, fie de compania de asigurări cu care șoferul în cauză a întocmit contractul de asigurare.

Teritoriul acoperit de certificatul Carte Verde este împărțit în 3 zone:

Zona 1
Zona 2
Zona 3