Turism & Travel Expo 2023

Turism & Travel Expo 2023

În perioada 06-09 aprilie, "Intact Asigurari Generale "S.A. a participat la expoziția "Tourism & Travel EXPO 2023" în cadrul CIE MOLDEXPO.

În cadrul expoziției „Turism & Travel EXPO 2023” Compania „Intact Asigurari Generale” S.A. a prezentat oferta produselor de asigurare. Agențiile de Turism și vizitatorii au avut posibilitate să se familiarizeze cu gama serviciilor prestate de Companie și să consulte mai multe întrebări legate de asigurările medicale, asigurările pentru persoanele care călătoresc în străinătate, asigurările de răspundere civilă auto externă (Carte Verde), alte tipuri de asigurări de persoane, în scopul minimizării riscurilor în perioada aflării peste hotare. Pe perioada expoziției angajații Companiei au fost la dispoziția vizitatorilor și au participat la diferite activități din cadrul evenimentului.

Categorie
Informații publice
Ce este o asigurare de Răspundere Civilă Auto (RCA)?

RCA este prescurtarea pentru "Raspundere Civila Auto". Este un tip de asigurare obligatorie pentru vehiculele înmatriculate în majoritatea țărilor. Scopul principal al asigurării RCA este de a proteja proprietarii de vehicule împotriva riscului de a fi răspunzători pentru pagubele materiale sau vătămările corporale cauzate altor persoane sau proprietăți în urma unui accident auto în care sunt implicate vehiculele asigurate. Astfel, în cazul unui accident, asigurarea RCA acoperă daunele materiale sau costurile de tratament medical ale terților prejudiciați, dar nu și pagubele suferite de proprietarul vehiculului asigurat.

Este valabilă asigurarea în format electronic?

Da. Polițele în format electronic sunt valide și legale. Valabilitatea RCA și Carte Verde poate fi verificată pe cnpf.md.
În cazul în care contractul de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto este încheiat prin utilizarea oricărui mijloc electronic, iar persoana nu l-a încheiat prin semnătura electronică, se prezumă că prin plata primei de asigurare asiguratul şi-a exprimat consimţământul privind încheierea contractului.