Evaluarea experienței utilizatorului
Evaluați-vă satisfacția cu un feedback rapid de 5 stele.
Tipul feedback-ului
Alegeți categoria care se potrivește cel mai bine feedback-ului dumneavoastră.
Descrieți pe scurt problema, oferiți sugestii sau împărtășiți orice comentariu.
Atașați o imagine pentru a ilustra mai bine punctul dumneavoastră de vedere sau pentru a oferi un context suplimentar.
Introduceți adresa dvs. de e-mail pentru comunicare și actualizări.
Aveți întrebări?
Întrebați-ne orice, ne-ar plăcea să răspundem!
questions
Maria Cebotari 55 Chișinău Republica Moldova, MD-2012
Ce este o asigurare de Răspundere Civilă Auto (RCA)?

RCA este prescurtarea pentru "Raspundere Civila Auto". Este un tip de asigurare obligatorie pentru vehiculele înmatriculate în majoritatea țărilor. Scopul principal al asigurării RCA este de a proteja proprietarii de vehicule împotriva riscului de a fi răspunzători pentru pagubele materiale sau vătămările corporale cauzate altor persoane sau proprietăți în urma unui accident auto în care sunt implicate vehiculele asigurate. Astfel, în cazul unui accident, asigurarea RCA acoperă daunele materiale sau costurile de tratament medical ale terților prejudiciați, dar nu și pagubele suferite de proprietarul vehiculului asigurat.

Este valabilă asigurarea în format electronic?

Da. Polițele în format electronic sunt valide și legale. Valabilitatea RCA și Carte Verde poate fi verificată pe cnpf.md.
În cazul în care contractul de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto este încheiat prin utilizarea oricărui mijloc electronic, iar persoana nu l-a încheiat prin semnătura electronică, se prezumă că prin plata primei de asigurare asiguratul şi-a exprimat consimţământul privind încheierea contractului.